Jakub Kuroń | Twój Bohater
Menu Zamknij

Jakub Kuroń

Syn Macieja Kuronia, wnuk Jacka Kuronia. Gotuje odkąd tylko pamięta. Dzięki ojcu poznał kulinarne bogactwo wielu kuchni świata, aby ostatecznie wybrać zawód kucharz.

Zawodowo Szef kuchni w firmie „Kuroniowie” i fundacji „Kuroniówka”. Zarządza trzema Warszawskimi restauracjami, uczy technik gotowania, dzieli się wiedzą na temat kulinariów i przygotowuje dania z całego świata (od Europy po Karaiby).

Wspólnie z  bratem Jankiem prowadził program „Kuroniowie rozgryzają” w telewizji Kuchnia +. Autor i współautor publikacji: „Kuroniowie przy stole”(książka dostała nagrodę wydawnictwa roku 2014 podczas festiwalu kulinarnego w Grucznie), „Rodzinna książka kucharska Kuroniów” czy „Domowe Smaki. Smaczne dania z Biedronką”. Publikował także dla dodatku kulinarnego Gazety Wyborczej, magazynu „Moje smaki życia”. Współpracował z portalami internetowymi Gazeta.pl, Natemat.pl i Ugotuj.to.

Autor bloga www.kuron.com.pl. Prowadzi profil na FB: Gotuj z Kuroniem oraz Instagram gotuj_z_kuroniem_jakub_kuron.

Prywatnie jestem miłośnikiem kuchni polskiej w jej nowoczesnym wydaniu. Tata Marysi i Zosi, z którymi uwielbia gotować.

error: Przepraszamy, materiał niedostępny.