Menu Zamknij

Jakub Kuroń

Syn Macieja Kuronia, wnuk Jacka Kuronia. Gotuje odkąd tylko pamięta. Dzięki ojcu poznał kulinarne bogactwo wielu kuchni świata, aby ostatecznie wybrać zawód kucharz.

Zawodowo Szef kuchni w firmie „Kuroniowie” i fundacji „Kuroniówka”. Zarządza trzema Warszawskimi restauracjami, uczy technik gotowania, dzieli się wiedzą na temat kulinariów i przygotowuje dania z całego świata (od Europy po Karaiby).

Wspólnie z  bratem Jankiem prowadził program „Kuroniowie rozgryzają” w telewizji Kuchnia +. Autor i współautor publikacji: „Kuroniowie przy stole”(książka dostała nagrodę wydawnictwa roku 2014 podczas festiwalu kulinarnego w Grucznie), „Rodzinna książka kucharska Kuroniów” czy „Domowe Smaki. Smaczne dania z Biedronką”. Publikował także dla dodatku kulinarnego Gazety Wyborczej, magazynu „Moje smaki życia”. Współpracował z portalami internetowymi Gazeta.pl, Natemat.pl i Ugotuj.to.

Autor bloga www.kuron.com.pl. Prowadzi profil na FB: Gotuj z Kuroniem oraz Instagram gotuj_z_kuroniem_jakub_kuron.

Prywatnie jestem miłośnikiem kuchni polskiej w jej nowoczesnym wydaniu. Tata Marysi i Zosi, z którymi uwielbia gotować.

error: Przepraszamy, materiał niedostępny.